In acest jurnal de chirurgie publicam articole originale, prezentari de cazuri deosebite, tehnici chirurgicale, recenzii si articole omagiale ale personalitatilor chirurgicale din tara si din strainatate, articole in format word sau pdf , prezentari ppt, insotite de un scurt curriculum vitae al primului autor.
Ne propunem ca în scurt timp revista de chirurgie să devină o publicație cu impact în activitatea de cercetare chirurgicală și de pregatire profesională continuă. Apariția ei devine o necesitate în condițiile cerute de noile forme de pregatire a doctoranzilor și rezidenților în chirurgie.
Clinica noastră este una cu tradiție, înființată de Academician Pius Brînzeu, odată cu Spitalul Județean Timișoara, în anul 1974. Academicianul Pius Brînzeu ca Rector al Institutului de Medicină Timișoara a iniţiat şi dezvoltat cercetarea experimentală în chirurgie creând Laboratorul de Medicină Experimentală al Universităţii de Medicină, care in prezent îi poartă numele. A format o şcoală chirurgicală şi flebologică de prestigiu, care s-a impus pe plan naţional şi internaţional şi onorează învăţămîntul nostru universitar şi practica medicală. Din anul 1981 continuatorul Academicianului Pius Brînzeu la conducerea clinicii este prof.dr.Petru Ignat până în anul 1995 când șef de clinică devine prof. univ.dr. Marius Teodorescu. În prezent Clinica 1 chirurgie a Universității de Medicină și Farmacie ”Victor Babeș” din Timișoara este condusă de conf.univ.dr.Sorin Olariu.
Membrii ai clinicii fac parte din comitete editoriale ale unor reviste de prestigiu: S.l..dr.Vasile Ivan, din Editorial Board of Romanian Journal of Angiology and Vascular Surgery, official Journal of The Romanian Society of Angiology and Vascular Surgery
Staff-ul clinicii are o bogată activitate știintifică materializată în numeroase publicații (monografii, manuale didactice, lucrări stiințifice publicate în reviste de specialitate din țară și din străinătate), cu tematică variată medico-chirurgicală.
Din anul 1988 clinica noastră organizează, în colaborare cu Societatea Română de Flebologie, congrese naționale cu participare internațională, cu o periodicitate de 2 ani. În anul 1998 a organizat împreună cu Societatea Română de Chirurgie Laparoscopică și Suturi Mecanice, Al II lea Congres National al Societății Române de Chirurgie Laparoscopică și Suturi Mecanice. Din anul 2000 a organizat, împreună cu Forumul Angiologic Român și cu Societatea Română de Chirurgie Ambulatorie congrese naționale, cu participare internațională iar în anul 2010, împreună cu Central European Vascular Forum și Forumul Angiologic Român 7th International Congress of Central European Vascular Forum.
Redacția |